Hírek

Rákóczi emlékév - előzetes felmérés

2019.01.17 10:58
Az egyesület 2019. évi programjában, a Rákóczi emlékév keretében, egy hétvégi családos programot tervez Kassára, Sárospatakra, erdőbényei szállással. 

Jótékonysági Dalest

2019.01.17 07:10

   Részletek

 

Elhunyt Fábián József

2019.01.10 14:29
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy volt kollégánk, ismerősünk, barátunk, 
Fábián József nyugállományú mk. alezredes 
2018. december 23-án, életének 68. évében elhunyt.
Nyugodjék békében! Emlékét kegyelettel megőrizzük!
 

 

Korom Ferenc: a haderő helyzete folyamatosan javul

2019.01.09 14:26
A haderő helyzete folyamatosan javul - jelentette ki Korom Ferenc a Magyar Honvédség parancsnokává történő kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén.
    Azt mondta, a honvédség a jelentős haderő-átalakításon és fejlesztésen megy keresztül, "érdemi" képességeket nyer vissza. "Jó úton haladunk" - fogalmazott.
    A jelenlegi vezérkari főnök úgy értékelt, elérkezett az ideje a Magyar Honvédség vezetésének és irányításának korszerűsítését szolgáló szervezeti átalakításoknak. 
    Ezek nyomán a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség integrációja megszűnik, a Honvéd Vezérkar és az Összhaderőnemi Parancsnokság egybeolvadásával megalakul a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Ennek élén a parancsnok áll, akit kinevezése előtt a honvédelmi bizottságnak is meg kell hallgatnia.
    Korom Ferenc kiemelte: nemzeti érdekeket képviselő haderőt építenek, "csapatban, erős hittel", amely biztosítja Magyarország függetlenségét, területi épségét, határainak védelmét.

SHAPE video a 2018. esztendőről

2019.01.09 09:52
A SHAPE (a NATO európai főparancsnoksága) közzétett egy video összeállítást a 2018. évről, amelyet az alábbi címen lehet megtekinteni.

NKE elektronikus jegyzet: A tüzérségi tűzeszközök és lőszerek fejlesztési eredményei napjainkban

2019.01.09 07:23

Az önjáró tüzérségi eszközök beszerzéséről szóló híradás kiegészítéseképpen olvasható egy szakmai összefoglaló a tüzérség fejlődési irányairól az NKE elektronikus jegyzetében: .

"A tüzérségi tűzeszközök és lőszerek fejlesztési eredményei napjainkban, dr. Szabó Tibor alezredes"

 

Honlapunkon az alábbi címen található

https://drive.google.com/file/d/1ZmufxnnUBu4wiKI_IuSOzxeWYRIokdNG/view

Újabb harci helikopterek tértek vissza

2019.01.08 14:58
A napokban újabb Mi-24-es helikopterek – összesen négy – tértek vissza az oroszországi nagyjavítást követően Magyarországra. Ezzel nyolcra nőtt azon forgószárnyasok száma, amelyek felújításáról a Magyar Honvédség korábban döntést hozott.
Négy egymást követőn napon, egy Il-76-os repülőgép gyomrában érkeztek Kecskemétre a Mi-24-es harci helikopterek. A már új festéssel rendelkező forgószárnyasok nagyjavítása nemrég fejeződött be Oroszországban. A teljesen újraépített és korszerűsített gépek így még hét éven keresztül teljesíthetnek majd szolgálatot.
Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a huszonnégyeseket nehézteherszállítókra tették, és közúton kezdték meg átszállításukat az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra, ahol rövidesen újra teljes pompájukban emelkedhetnek újra a levegőbe.

Sajtóhírek szerint a SAAB konszerntől Carl-Gustaf M4 típusú hordozható, többcélú rakéta készleteket vesz a Honvédség

2019.01.08 08:17
Sajtóhírek szerint a SAAB konszerntől Carl-Gustaf M4 típusú hordozható, többcélú rakéta készleteket vesz a Honvédség

A Carl-Gustaf M4-ről a következő címen olvashatók részletek:

https://saab.com/land/weapon-systems/support-weapons/carl-gustaf-m4/

 

Magyar Közlöny 2. szám

2019.01.07 15:15
A Magyar Közlöny 2. számában - https://magyarkozlony.hu - egy dokumentum található:
 
"Az innovációért és technológiáért felelős miniszter 1/2019. (I. 7.) ITM rendelete a járművezetők képzésével és vizsgáztatásával összefüggésben egyes közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról"

A konyhában is a hazát szolgálják

2019.01.07 08:13
A Magyar Honvédség Katonaszakács Csapata - vagyis ahogy mindenki ismeri őket, a magyar katonaszakács-válogatott - 25 éves múltra tekint vissza a nemzetközi versenyek vonatkozásában. A csapat hatalmas sikereket ért el 2018-ban, ám az új év is számos izgalmas kihívás elé állítja majd a tagokat.
A csapat vezetője, szakmai irányítója 1993 óta a nemzetközileg is elismert szakember, Gulyás Károly, aki a Szakácsok Világszövetségének állandó zsűri tagja. Ő alapozta meg és fejlesztette a magyar csapat technikai és szellemi hátterét.
További részletek (honvedelem.hu)
1 | 2 | 3 >>
A korábban megjelent hírek megtekintéséhez 
kattintson a képre.