Hírek

Hírlevelek helyett

2023.05.28 09:41

A hírlevelek küldése megszünt, de Ön továbbra sem marad le az aktuális hírekről!
A kezdőlapon gördítse lefelé a képernyőt és nyomja meg az "Aktuális katonai hírek innen-onnan" gombot.
 

Katonai logisztikai bemutató

2023.05.25 11:52

Pályaorientációs katonai logisztikai bemutatónapot tartott a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnoksággal együttműködve május 10-én Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai objektumában.

Forrás: Magyar Logisztika

Újra katonai logisztikai bemutatónapot szerveztek

2023.05.17 06:52

Sajtóközlemény – Budapest, 2023. május 15. – MLE x KRPR.hu

Pályaorientációs katonai logisztikai bemutatónapot tartott a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnoksággal együttműködve május 10-én Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai objektumában.

Az előző évben a nagy sikerre való tekintettel a szervezők két alkalommal is, először tavasszal, majd ősszel is tartottak katonai logisztikai bemutatónapot. A több száz fős érdeklődés azóta sem csökkent, így idén tavasszal újra megrendezték az eseményt.

„Már korábban is volt hasonló rendezvényre példa. Az elmúlt évben például mindösszesen közel félezer érdeklődő nyerhetett betekintést a katonai logisztika folyamataiba. Az érdeklődés azóta sem csökkent, így idén tavasszal újra megrendezésre került a pályaorientációs katonai logisztikai napunk” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A rendezvény elsődleges célja az idén 175 éves Magyar Honvédség (MH) logisztikai alakulatainak és képességeinek a bemutatása volt a logisztikai tanulmányokat folytató középiskolás diákok részére. Az esemény részeként az érdeklődők betekintést nyerhettek a katonák mindennapi életébe, munkakörébe, valamint a logisztika ezen területébe.

„Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok számára is minél szélesebb körben megismertessük a logisztika világát. Ennek részeként pedig a katonai logisztikát is célunk, hogy közelebb hozzuk az érdeklődőkhöz” – hangsúlyozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A rendezvény megnyitóján a szervezet elnöke mellett beszédet mondott még Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka és Kiss Zoltán alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) parancsnoka is. Meghívott vendégként pedig részt vett Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere és Szász József, Budapest XVI. kerületének alpolgármestere is.

A megnyitót követően egy kutyás bemutatónak lehettek részesei a fiatalok, majd körbejárhatták a különböző kiállító állomásokat. A kiállítók között megtalálható volt az MH Egyészségügyi Központ – MH ARB EÜ Központ bemutatópontja is, ahol többek között egy műtőkonténert, és annak berendezését is megtekinthették. Az érdeklődők az MH ARB ruházati és személyi felszerelés bemutatópontjánál felfedezhették például egy katonai rendész, valamint egy általános lövész katona ruházatát is. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzópontján kipróbálhattak lézerlövészetet, de megismerhettek különböző fegyvereket is. A HM Zrínyi Nonprofit Kft. katonatérképészeti bemutatóval készült, melynek keretein belül számos térképpel, és a területhez kapcsolódó eszközzel is találkozhattak. Az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred vegyivédelmi bemutatója szintén számos, és érdekes műszert sorakoztatott fel az alkalomra. Az MH ARB Repüléstechnikai bemutatóponton egyebek mellett sérülésjavító konténerrel, valamint egy laborkocsival is találkozhattak. Ezenkívül az MH ARB gépjárműtechnikai bemutatópontja is sok járművet sorakoztatott fel. A kiállítások mellett ráadásul katonai alakulatokat bemutató prezentációs előadások részesei is lehettek a résztvevők.

Közgyűlés 2023.05.12. - Új!!!

2023.05.13 13:06
Az Egyesület 2023.05.12-én tartotta az éves Közgyűlését.
Az MKLE elnöke - többek között - beszámolt a az elmúlt egy év tevékenységéről.
Az Elnökség gazdasági felelőse beszámolt az Egyesület 2022-2023. évi gazdálkodásáról, a Felügyelő Bizottság elnöke pedig beszámolt az Egyesület 2022. évi tevékenységének és gazdálkodásának ellenőrzése során szerzett tapasztalatairól.
A beszámolók megvitatása és elfogadása után a 2023-2024. évi programok, illetve a költségvetési terv került ismertetésre, majd jóváhagyásra. A Közgyűlés fotói a galériában , az előadás anyaga (csak tagoknak) itt található.

Közgyűlés 2023

2023.04.28 07:53

Az Egyesület éves közgyűlése 2023. május 12-én (péntek) 14:00-tól  a báró Hazai Samu laktanyában (Budapest IX. Soroksári út 152.) kerül megtartásra. Az MKLE elnökének meghívója itt olvasható.

További részletek a tagsági oldalon, a hírekben.

 

A Közgyűlésre az alábbi gomb megnyomásával lehet regisztrálni:

  

HEROS Szakmai Nap 2023. 04. 25.

2023.04.20 15:15
A BM HEROS LEK Kft. ügyvezetője a HEROS cégcsoport nevében meghívást adott a „HEROS Szakmai Nap 2023” elnevezésű rendezvényre, amely 2023. április 25-én délutánra tervezett.
 
A észvételhez kérem az alábbi regisztrációs felületen jelentkezzenek.A BM HEROS LEK Kft. ügyvezetője a HEROS cégcsoport nevében meghívást adott a „HEROS Szakmai Nap 2023” elnevezésű rendezvényre, amely 2023. április 25. 14.00 - 18.00 ig tervezett.
 
A rendezvényen bemutatásra kerül a HEROS cég, továbbá az érdeklődők megismerhetik a cég legújabb gyártmányait és az általuk forgalmazott professzionális eszközöket.
 
Előadás, kiállítás és gyakorlati bemutató is várja a résztvevőket, kiemelve a Törökországi mentés során különösen hatékonynak bizonyult Resqtec eszközök bemutatóját.
 
A észvételhez kérem az alábbi regisztrációs felületen jelentkezzenek.

Katonák versenypiaci elhelyezkedésének segítése

2023.04.18 13:30

Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület  Elnökének felhívása:

Tisztelt Katonalogisztikus Kollégák!

 

A Magyar Logisztikai Egyesület új programja keretében szeretne segíteni azoknak a katonailogisztika területén tapasztalatot szerzett szakembereknek, akik a civil életben, a versenypiaci területek valamelyikén szeretnének elhelyezkedni. Eddigi tapasztalataink alapján ezt a törekvésünket sikeresnek tartjuk. Amennyiben lát arra esélyt, hogy Önnel is közösen gondolkodva lépjünk előre ezen a területen, vegye fel velünk a kapcsolatot az mle@mle.hu címen.

Köszönő levél

2023.04.12 15:16

Egyesületünk "A Magyar katonai híradás története I." kötet szerzőitől egy tiszteletpéldányt és az itt látható köszönő sorokat kapta.

Emlékhely - Zalka/Bólyai Katonai Műszaki Főiskola

2023.04.11 06:37
2022. március 18-án a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán végzett nyugállományú tisztek egy csoportja petíciót indított annak érdekében, hogy 15 év után legalább egy méltó emlékhely őrizze a 2008-ban lebontott laktanya és a benne egykor elhelyezett katonai szervezetek, tanintézetek építészeti és katonatörténeti örökségét az MVM Dome impozáns épülete mellett. 
 

Szakmai nap 2023. 04. 11.

2023.03.27 15:31

Egyesületünk szakmai napot szervez, melynek témája a "A Közlekedési Szolgálat tevékenysége a Szovjet csapatkivonás során: tervek, tények, adatok”.  Regisztráció >>>

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
 
A korábban megjelent hírek megtekintéséhez 
kattintson a képre.