MLE klubnap - MTA

2017.04.02 08:34

A Magyar Logisztikai Egyesület 2017.03.22-n tartotta soros klubnapját az MTA-n, melyen több tagtársunk is részt vett.

A zártkörű klubnapon Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ (MH LK) parancsnoka, nem utolsó sorban az MKLE elnökségi tagja, előadást tartott napjaink katonai logisztikai biztosításáról. 

A dandártábornok úr ismertette a katonai logisztikai biztosítás helyét, szerepét, felvázolta az MH Logisztikai Központ rendkívül szerteágazó, bonyolult feladatrendszerét. 

A hallgatóság megismerhette az elmúlt évek legfontosabb logisztikai fejlesztéseit, beszerzéseit.

Kiemelte szervezetének gondos, szakértői, felelősségteljes, több tízmilliárdos költségvetési előirányzatokkal való gazdálkodási tevékenységét.

Betekintést nyertünk a NATO, EU, ENSZ missziós műveletek logisztikai biztosítása megszervezésének, végrehajtásának főbb mozzanataiba.

Láthattuk, hogy mindezek mellett, illetve ezekkel párhuzamosan az MH LK hogyan valósítja meg a három közvetlen alárendeltjére - MH Anyagellátó Raktárbázis, MH Katonai Közlekedési Központ, MH Légijármű Javítóüzem - vonatkozóan a szakmai feladatok koordinálását, irányítását, szakfelügyeletét.

A katonai logisztikai biztosítás egyik legfontosabb pillére a közlekedési, szállítási feladatok végrehajtása. Ennek fontosságát mutatja, hogy második előadásként e témakörben hallgathattunk meg az MH LK közlekedési osztályvezetőjét, Nyitrai István ezredes urat.

Az ezredes úr - a missziós közlekedési biztosításra összpontosítva - rávilágított arra, hogy az egyre szerteágazóbb, bonyolultabb, sokrétűbb, ezzel együtt kifinomultabb  nemzetközi szállítási szerződések közül a megfelelő kiválasztása, aktiválása lehetővé teszi az MH kijelölt szervezeteinek a világ bármely pontjára történő oda- és visszajuttatását.

Az előadáson készített fotók

(Balogh János)