MKLE megalakulásának 15. évfordulójára, ünnepi évzáró vacsora

2022.12.12 10:40
Magyar Katonai Logisztikai Egyesület megalakulásának 15. évfordulójára történő megemlékezés, valamint az ezzel egybekötött ünnepi évzáró vacsora 2022. december 08-án (csütörtökön) 17.00-tól az MH Anyagellátó Raktárbázis objektumában (1163 Budapest, Újszász u. 37–39.) került megrendezésre. 
Tovább >>>>
Dr. Keszthelyi Gyula az MKLE elnöke megnyitó beszédében köszöntötte a megjelent tagokat és hozzátartozókat. Kiemelt tisztelettel köszöntötte Bozó Tibor vezérőrnagyot a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökét, Dobó Péter MKLE alapító elnökét, Schmidt Zoltán vezérőrnagyot a MH Parancsnoksága, irodavezető (MHPK gazdálkodási helyettese), Baráth István vezérőrnagyot a MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokát, Dr. Doór Zoltánt a Magyar Logisztikai Egyesület elnökét, valamint Dolányi Sándor ezredestMH Anyagellátó Raktárbázis parancsnokát, házigazdát.
 
Az elnöki köszöntő és megnyitó beszéd végén Dr. Keszthelyi Gyula felkérte Dobó Péter MKLE alapító elnököt az egyesület 15 évére visszatekintő előadás megtartására. Az előadás után Dolányi Sándor ezredes az MH ARB parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a rendezvénynek helyt adó szervezet jelenét, feladatait, valamint kitekintést adott a várható változásokra.
 
A következőkben Dr. Keszthelyi Gyula a visszatekintést lezáróan előadásában bemutatta az MKLE jelenét, rendezvényeit és eredményeit. Ezután Dr. Keszthelyi Gyula az alapító tagok részére emlékplaketteket, valamint az elismerésben részesültek számára ajándék pezsgőket és borokat adott át. Elismerésben részesült Bakó Antal, Balogh János, Dolányi Sándor, dr. Győrfi Sándor, Lenkey Imre, Mihályi Zsolt, Tóth László, Turcsányi Károly, Veress István, Szomolányi Tamás, Kocsis Lajos, Baráth István, Kulcsár István, és Dr. Horváth Tibor. Az elismerések átadását követően az Egyesület új tagjai vehették át a tagsági igazolványaikat és kitűzőiket. Immáron a tagság létszáma elérte a 149 főt. 
 
A következőkben Bozó Tibor vezérőrnagy a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke köszöntötte a résztvevőket és visszatekintésében megemlékezett az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság, valamint az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ szervezetében eltöltött évek emlékeiről. Beszéde végén emlékpajzsot adott át az MKLE elnökének.
 
Ezután Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte és nagyra értékelte azt a példaértékű együttműködést, amely állandóan jellemzi a két egyesület működését, és továbbra is biztosította támogatásáról a Magyar Katonai Logisztikai Egyesületet. 
 
A megemlékezés záró akkordjaként készült egy csoportkép, majd a program vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.
 
Az eseményről készített fotók a galériában megtekinthetők.