Szent Máté szentmise 2017

2017.09.12 16:55

Tagjaink többsége előtt már ismert, hogy a katolikus egyház hagyománya szerint Szent Máté evangélista a könyvelők, bankárok és pénzügyőrök védőszentje. Erre való tekintettel a HM Katolikus Tábori Püspökség, amikor a logisztikusok és a pénzügyesek védőszentjét kereste, egyértelmű volt a választás. A védőszentek megünneplése régi katonai hagyomány, melyet néhány éve már a logisztikusok is követnek. A tradíció az ünnepi szentmise, melyet a HM Katonai Tábori Püspökség és az MH Logisztikai Központ közösen rendez.

Az idei évben  a szentmise szeptember 22-én (péntek) 10.00 órai kezdettel kerül megtartásra  a budapesti Assisi Szent Ferenc templomban (Budapest, IX. Bakáts tér 13.). A szentmisét bemutatja Bíró László a HM TLSZ Katolikus Tábori Püspökség püspöke, Magyarország katonai ordináriusa.
A fenti rendezvényre Baráth István dandártábornok úr, az MH Logisztikai Központ parancsnoka meghívja a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület tagjait.
Az egyházi szertartás keretében az idei évben az Egyesület lehetőséget kap, hogy egy tagja részt vehessen a könyörgéseket felolvasók között. Ha van jelentkező, egy válaszüzenetben kérjük mielőbb jelezni.
A rendezvény helyszíne közvetlenül megközelíthető, de az elmúlt évben (tekintettel  a templom körüli korlátozott parkolási lehetőségekre) lehetőség volt a járművel érkezők részére a báró Hazai Samu laktanyában (Budapest, IX. Soroksári út 152.) való parkolásra és onnan  a szállítás gépjárművel történt. Az erre vonatkozó megerősítést, illetve az időpontot várjuk a szervezőktől, melyeket hamarosan közreadjuk.
Az idei évben  a szentmise szeptember 22-én (péntek) 10.00 órai kezdettel kerül megtartásra  a budapesti Assisi Szent Ferenc templomban (Budapest, IX. Bakáts tér 13.). 
 
A szentmisét bemutatja Bíró László a HM TLSZ Katolikus Tábori Püspökség püspöke, Magyarország katonai ordináriusa.
 
A fenti rendezvényre Baráth István dandártábornok úr, az MH Logisztikai Központ parancsnoka meghívja a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület tagjait.
 
Az egyházi szertartás keretében az idei évben az Egyesület lehetőséget kap, hogy egy tagja részt vehessen a könyörgéseket felolvasók között. 
 
Ha van jelentkező, egy válaszüzenetben kérjük mielőbb jelezni.
 
A rendezvény helyszíne közvetlenül megközelíthető, de az elmúlt évben (tekintettel  a templom körüli korlátozott parkolási lehetőségekre) lehetőség volt a járművel érkezők részére a báró Hazai Samu laktanyában (Budapest, IX. Soroksári út 152.) való parkolásra és onnan  a szállítás gépjárművel történt. Az erre vonatkozó megerősítést, illetve az időpontot várjuk a szervezőktől.