Logisztikusok napi megemlékezés - 2019

2019.12.03 07:55

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban megtartott ünnepi állománygyűléssel, illetve a Magyar Ellátó Katonák emlékművének megkoszorúzásával emlékeztek a logisztikusok napjára az MH Logisztikai Központ katonái és dolgozói 2019. december 2-án.

Forrás: honvedelem.hu

A megemlékezés részeként koszorúzásra került sor az MH ARB Újszász utcai objektumában, ahol a Magyar Ellátó katonák emléktáblájánál Dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, egyesületünk elnöke mondta el ünnepi gondolatait. 

„Ma az ellátó katonára emlékezünk, azokra a magyar katonákra, akik már a honfoglalást követően végezték a csapatok logisztikai támogatásának feladatait. Az ellátás funkciója kezdetben az élelmezésre és a fegyverzetre korlátozódott, majd a hadművészet elveinek és eszköztárainak fejlődésével, folyamatosan kiszélesedett. Egy dolog azonban nem változott: minden korban megtaláljuk az ellátásért felelőst és az ellátást végző katona személyét” – fogalmazott. Beszéde végén hangsúlyozta: a történelem igazolta, hogy a logisztikusok képesek kezelni a problémákat és a legreménytelenebb helyzetekben is megtalálják a legjobb megoldást.

A koszorúzást követően Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikia Központ mb. parancsnoka köszöntötte fel a kerek évfordulós nyugállományú logisztikai vezetőket

Fotók