Közlekedési szakmai nap - 2023. 02. 16.

2023.02.01 12:06
Az MKLE éves programjának megfelelően közlekedési szakmai napot hirdetünk 2023. február 16-án 15:00 órai kezdettel a Tranzit 85 gyakorlat katonai közlekedési vonatkozásainak feldolgozása érdekében. A program helyszíne: a HIM kezelésében levő (volt Zrínyi Média Kft.) Kerepesi út objektum VII. számú épület 1. emeleti Tanácsterem. 
 
A program szakmai vezetője: Dr. Németh Ernő ny. ezds.  
 
A program főbb tartalmi elemei:
 
 
A közlekedési szolgálat által 1985-ben készített TRANZIT-85 gyakorlatot bemutató szakmai, valamint a MAFILM Katonai Stúdió által készített filmek megtekintése, majd visszatekintés az akkori  katonai közlekedési szakmai kihívásokra. Ehhez kapcsolódóan tájékoztató hangzik el a REM-500-as vasúti hídról, a TS uszályhídról, valamint pontonhídról.
 
A visszatekintést követően rövid tájékoztatás fog elhangozni az MH katonai közlekedési szolgálat jelenlegi, szövetségi vonatkozású katonai mozgatási feladatairól.
 
Zárásként Pataki Zsolt ezredes fog tájékoztatást adni a témához kapcsolódó polgári közlekedési infrastruktúra fejlesztési irányairól.
 
A gyakorlatról szóló részletes publikációk megtekinthetők az Egyesület honlapján megtalálható szakgyűjtemény digitális archívumában a Hadtápbiztosítás 1986. év II. számában.
 
A programon való részvétel és az objektumba való beléptetés érdekében kérjük - az alábbi gombra kattintva - megadni a nevet, igazolványszámot, illetve gépjármű rendszámot.