Korom Ferenc: a haderő helyzete folyamatosan javul

2019.01.09 14:26
A haderő helyzete folyamatosan javul - jelentette ki Korom Ferenc a Magyar Honvédség parancsnokává történő kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén.
    Azt mondta, a honvédség a jelentős haderő-átalakításon és fejlesztésen megy keresztül, "érdemi" képességeket nyer vissza. "Jó úton haladunk" - fogalmazott.
    A jelenlegi vezérkari főnök úgy értékelt, elérkezett az ideje a Magyar Honvédség vezetésének és irányításának korszerűsítését szolgáló szervezeti átalakításoknak. 
    Ezek nyomán a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség integrációja megszűnik, a Honvéd Vezérkar és az Összhaderőnemi Parancsnokság egybeolvadásával megalakul a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Ennek élén a parancsnok áll, akit kinevezése előtt a honvédelmi bizottságnak is meg kell hallgatnia.
    Korom Ferenc kiemelte: nemzeti érdekeket képviselő haderőt építenek, "csapatban, erős hittel", amely biztosítja Magyarország függetlenségét, területi épségét, határainak védelmét.