Első út (2022. 05.16-18.)

2022.05.30 07:58

Tisztelt MKLE Tagok!

 
Ahogy a közgyűlésen is beszámoltam róla, 2022. május 16 – 18-án egy szállítmányt vittünk a romániai Bákó megyei Gorzafalvára (más néven Oituz v. Ojtoz), a Keleti-Kárpátokba.
 
A Kolping mozgalom által fenntartott „Centrul Educational Kolping Oituz” közösségi házban volt a találkozási pont.
 
A mintegy 1,5 t gyermek élelmiszert, baba ápolószert és étel konzervet itt rakodták át abba a gépkocsiba, amellyel az ukrajnai Csernovicba szállítják az ottani kórház támogatására.
 
A szállítás egy VW Crafter típusú, zárt felépítményes kölcsönzött gk-val történt, amely „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethető. Az egy irányban közelítőleg 900 km-es út – 2, illetve 3 tankolást, román autópálya matrica vásárlást figyelembe véve – 11 - 12 óra alatt teljesíthető. A hegyi szakaszokon komoly erőfeszítést igényel az úttartás, a keskeny országutak és az erős kamionforgalom miatt. Az útvonal Bp – Szeged – Nagylak – Brassó – és innen a 11-es úton Gorzafalváig. Éjszakai szállást a Közösségi Házban biztosítanak.
 
Néhány előzetes tanulság:
 
1/ 2 fő jogosítvánnyal rendelkező szükséges egy gk-ba – így lehet biztonsággal végigvezetni oda-vissza két nap alatt az utat.
 
2/ Úgy tűnik a „pool” létszáma (jelenleg 7 fő) nem lesz elég – most is csak a nejem részvételével tudtam lebonyolítani az utat, mert a többieknek más elfoglaltsága volt.
 
3/ 2 fős ügyeleti rendszert kell kialakítanunk hetes váltásokban, amelyben a résztvevők vállalni tudnák, hogy 3-4 nap készenléti idővel útba tudnak indulni.
 
Kérem azokat akik részt tudnának venni ebben a tevékenységben jelezzék, és gondolják át számukra milyen peremfeltételekkel működhet a dolog.
 
Egy alkalmas időpontban, virtuálisan vagy személyesen az egyesületi irodában, a pool részvételével át kell beszélnünk a hogyan tovább kérdését.
 

Dr. Győrfi Sándor